رحیمپور، نویسنده و پژوهشگر برجسته ایرانی میگوید اجرای دستور رهبری در تحصیل مهاجرین یک وظیفهٔ مردمی است چه از لحاظ فرهنگی و چه اجتماعی وچه اخلاقی. |
مطالبه مقام رهبری جمهوری اسلامی ایران مبنی بر تحصیل همه دانشآموزان مهاجر افغانستانی، اعم از دارای کارت هویت و یا بدون مدارک اقامتی، فضای حوزه مهاجرین در ایران را به شدت تحت تاثیر قرار داده است. به محض رسانهای شدن دستور صریح رهبری، فضای افکار عمومی به شدت تحت تاثیر قرار گرفت. یک روز بعد سخنگوی دولت ایران اعلام حمایت و آغاز مسیر اجرایی شدن این مسیر را اعلام کرد و بلافاصله دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ایران هم در گفتگویی اعلام کرد که مهاجرین افغانستانی امسال مشکلی برای تحصیل نخواهند داشت.
اما دیروز صبح، دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش ایران سرانجام از دستور ویژه وزیر آموزش و پرورش برای ثبتنام همه کودکان مهاجر در مدارس ایرانی خبر داد.
این دستور با استقبال ویژهای از سوی نخبگان و فعالان مهاجر و ایرانی مواجه شده است. دیروز در اولین واکنش نامه شورای فرهنگی افغانستانیهای مقیم ایران به رهبری منتشر شد و حالا، امروز حسن رحیمپور ازغدی، نویسنده و پژوهشگر برجسته در یکی از معدود گفتگوهای این سالهایش، به نکات مهمی درباره مطالبه رهبری مبنی بر تحصیل همه دانشآموزان افغانستانی و همینطور دیگر مسائل مربوط به مهاجرین اشاره کرده است.
متن کامل حرفهای او در ادامه میآید:
تشکیل یک کمیته ویژه برای بررسی مشکلات کودکان و نوجوانان و جوانان افغانستانی
در راستای دستور رهبری دربارهٔ تحصیل کودکان و نوجوانان عزیز افغانستانی (بدون مدرک اقامتی یا با مدرک ) که در ایران هستند و اغلب یا همهٔ آنها در ایران به دنیا آمدهاند ودر همین کشوربزرگ شدهاند پیشنهادم این است که بدون آن موانع قانونی دست و پاگیری که قبلاً بود، یک کمیتهٔ عالی ویژهای تشکیل شود برای بررسی مشکلات به خصوص کودکان و نوجوانان و جوانان افغانستانی که در ایران هستند.
غالب عزیزان افغانستانی، در همین کشور به دنیا آمدهاند و بزرگ شدهاند و فرزندان ما هستند
مسئولیت این کمیته شفاف سازی مشکلات و پیدا کردن راه حلهای قانونی برای آنها و رفع موانع به نحوی که هم قانون رعایت شود و هم مشکلات دو طرف لحاظ شود و هم حرمت و حقوق کودکان و جوانان مهاجر افغانستانی مقیم ایران رعایت شود. اشاره کردم که غالب اینها یا همهٔ این عزیزان در همین کشور به دنیا آمدهاند و بزرگ شدهاند و بیشتر یا کاملاً در ایران بودهاند تا در افغانستان. اینها فرزندان ما محسوب میشوند.
دستور رهبری یک وظیفهٔ مردمی است چه از لحاظ فرهنگی و چه اجتماعی وچه اخلاقی و باید حتما اجرا شود
بچههای افغانستان بسیار با استعداد و علاقمند به فراگیری درس و دانش هستند. غالباً جوانان افغانستانی هم برادران اهل سنت و هم برادران تشیع، جزء زحمتکش ترین افراد بوده و هستند وحساب این جمعیت (آمار چند میلیونی غیر رسمی و یک میلیون یا بیشتر رسمی) را باید از تعدادی خاص که جرمی مرتکب میشوند یا مشکلاتی به وجود میآورند جدا کرد. در هرملتی اقلیتی فاسد و مجرم هستند اما اکثریت بسیار شریف هستند. درست است که امکانات کشور محدود است ولی حالا که متاسفانه در این چند دههٔ گذشته کشور افغانستان مدام در معرض جنگ و تجاوز و اشغال وناامنی است دستور رهبری باید حتماً اجرا شود.
در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبهای شد که این خیل عظیم استعداد پرورش داده شود
این یک وظیفهٔ مردمی است چه از لحاظ فرهنگی و چه اجتماعی وچه اخلاقی. با این که موانع قانونی هم وجود دارد اما در شورای عالی انقلاب فرهنگی ایران هم مصوبهای شد که این خیل عظیم استعداد پرورش داده شود و برای کشور افغانستان وجهان اسلام استفاده شود. خود مهاجرین عزیز هم کمک کنند برای یک انسجام صحیح و قانونمند که حساب این جمعیت عظیم و شریف، هرچه بیشتر از حساب اندکی که اعمال غیر قانونی و خلاف انجام میدهند جداشود. در پایان امیدوام دستگاههای اجرایی علیرغم مشکلاتی که دارند و ما هم اطلاع داریم هرچه زود تر این دستور رهبری را اجرا کنند.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/3675